Beszámoló az I. Tavaszváró Nőnapi Bálról

Szervezetünk megalakulása pillanatától kezdve programokkal állt a tagsága elé.

Igyekeztünk, olyan lehetőségeket keresni, amely többeket is érdekelhet, illetve valamely rangos eseményhez kapcsolódik. Így került sor a farsangot lezáró, de már a kikeletet megtestesítő tavasz köszöntés a Gödöllő város Barokk Év megnyitó napjának kiválasztására, illetve a “Tavaszváró Nőnapi Bál” meghirdetésére 2011. március 05-re.

A rendezvény elkészítése során az Erzsébet Királyné Étterem ajánlatát fogadtuk el és terveztük meg oda a bálunkat.

A bál színvonalas megrendezéséhez kerestük meg a fellépőket és hirdettük azt meg.

A meghirdetése után folyamatosan volt érdeklődő és jelentkező is. Azonban sajnos lemorzsolódásra is sorkerült menetközbe különböző okok miatt, ami érthető volt. A rendezvény napjára 106 fő volt ( fellépő művészeken kívül), aki

megerősítette a részvételét. A vendégeink sorába üdvözölhettük Miroslav Mitev bolgár és Bibikov Valery ukrán rendőr attasé kollégánkat és feleségeiket is.

A IPA tagszervezetek közül a Készenlét Rendőrség szervezte, a Köztársasági Őrezred és a Vámos képviseltette magát.

A bálra közel 70 tombola tárgy gyűlt össze, ami nagyon jó volt, hiszen meghirdettük, hogy a befolyó összeg egy részét jótékonysági célra fordítjuk.

A megnyitóra sajnos 3 fő egészségi problémák miatt nem érkezett meg.

A megnyitó Kossuth díjas Bangó Margit és Marika lánya egyórás felejthetetlen produkcióval kápráztatta el a megjelent vendégeket. A hangulatot fokozta, hogy nem lemezről szolt a zene, hanem a saját zenekaruk kísérte őket élőben.

A jól sikerült nyitó program után a zenét a “Déry Dáridó” szolgáltatta.

A vacsora különleges ételsora Gózon Gyula kedvenc ételeiből lett összeállítva.

A tányérokon és a tálakon nem igen maradt étel, tehát mindenkinek ízlett, így megállapítható volt, hogy Gózon Gyula után a vendégeinknek is ízlett az ételsor.

A vacsora után sajnos változtatni kellet a fellépők során, mert a meghirdetett

meglepetés művész ismeretlen oknál fogva nem érkezett meg.

Azonban Sas Emília kolléganőnk – aki a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon dolgozik – kárpótolt mindenki.

A tombola kiosztása előtt Komáromi István szórakoztatta a megjelenteket.

A társaság jól érezhette magát, mert éjfélig nem távozott senki el. A tombola kiosztást követően még mindég elég sokan táncoltak. Az utolsó vendégek fél háromkor távoztak az étteremből.

A helyszínem elhangzottak és az eddig hozzánk eljutott vélemények szerint mindenki jól érezte magát a következő alkalommal is szívesen jön el a rendezvényünkre.

Azonban volt egy kis nem éppen a rendőrség hírnevét megalapozó intermezzója is az estnek. Ugyan is fél tizenkettőkor megjelent egy rendőr kolléga, aki néhány vendégünk autóját lefényképezte és mint utóbb kiderült fel is jelentette, mivel az étterem és a szálloda mélygarázsába vezető úton várakoztak, ahol 10 m hosszan megállni tilos jelzés van érvényben, amelyet a szálloda helyeztetett ki.

Azt hiszem, hogy éjjel ez a parkolás nem zavarhatott senki, mert a szállodába a mi vendégeink szálltak meg, a mélygarázs a mi vendégeink kocsijaival volt tele.

Lovasi József

elnök