32. World Police Indoor Soccer Tournament.

2014. októberében immár 32. alkalommal került megrendezésre a World Police Indoor Soccer Tournament, amely a legnagyobb, rendőrök, hivatásos állományú tisztségviselők, IPA tagok részére megrendezésre kerülő foci esemény.

A tornának, a hollandiai Groenlo add helyt 1982. óta. A közel 2800 résztvevővel zajló esemény magas színvonalat képvisel, a világ minden tájáról képviseltetik magukat rendőrök, rendvédelemhez köthető szakemberek. A csoport meccsek kedd reggeltől csütörtök délelőttig zajlanak, ezt követik az egyenes kiesés szakaszban zajló meccsek, majd este 19 órától pedig a döntők. A meccseket futsal szabályai szerint, 4 különböző helyszínen bonyolítják. A résztvevők körülbelül 95%-a a helyszínen egy 4-5¬*-os apartman komplexumban, a Marveld Recreati-ben kerül elszállásolásra.

A sporteseményt 3 szekcióban szokták lebonyolítani, férfiak, 35 év feletti férfiak, és nők csoportjaiban. Idén először indítanak tornát 45 év feletti férfi csapatok számára is.

Csapatunk 2014. évben az IPA KMSZ támogatásával jutott ki a tornára. A torna nagyon erős, komoly nemzetközi mezőnyt felvonultató esemény. Megfigyelhető azonban egy átalakulási folyamat, amely korábban a szláv, szocialista államokban volt általános. A rendőrség-sport kapcsolatát képezi le, és előre vetít egyfajta jövőképet is, ami Nyugat európai államok tekintetében is egyre inkább tendenciává válik, az, hogy a sportot, a sport teljesítményt egyre inkább komolyan veszik a rendőrségeknél is, Hollandiában is egyre több a profi csapat. Az olyan csapatok, ahol a tagok, csupán papíron léteznek a rendőrség állományban, azonban az ő feladatuk nem a bűnözők elfogása, nem bűncselekmények felderítése, hanem a sportolás, országuknak a minél jobb eredmények elérése. Ezekkel a csapatokkal nem lehet versenyezni. Mi, akik dolgozunk, kedvtelésből, barátságból, hobbi szinten alkotunk egy csapatot áhítattal figyeljük az ezen sportolók által nyújtott teljesítményeket.

Csoportunkban 8 csapat versenyzett. Játszottunk nehéznek mondható francia, német és holland csapatok ellen, ám így is 3. helyen jutottunk tovább az egyenes kiesés szakaszba, ahol a későbbi tornagyőztes, (évek óta ők nyerik) a Nationale Gendarmerie ellen 2:0-as vereséget szenvedtünk. A torna hátralevő részét így csak szurkolással tölthettük, nagy szomorúságunkra.

Nem könnyű Hollandiában helyt állni. 6. éve járunk ki az eseményre, egyre erősebb csapatokkal kell megküzdeni. Az évek alatt számos nemzetközi barátságot kötöttünk, de vannak a tornának olyan magyar résztvevői is, akikkel csak évente egyszer találkozunk, Hollandiában. A torna szervezése, lebonyolítása rendkívül igényes, és profi módon zajlik. Olyan varázslat történik kint, amit rendkívül könnyű megszokni, amivel játszi könnyedséggel lehet azonosulni. Az alatt a pár nap alatt, amit az ember lánya kint tölt profi sportolónak, olimpikonnak érezheti magát. Persze ehhez hozzájárul, az is, hogy a csapatok a szabidejükben is egységes melegítőben, ruházatban járnak kelnek, az étkeztetés egy helyen zajlik, és a nyitó és záró ceremónia is mini olimpiákat idéző.

Ezen varázslat részeseivé szeretnénk válni idén is. Beneveztünk a 2015-ös WPIST-re, azonban a kijutásunk még nem biztos. A torna teljes egészében önköltséges, így jelentős terhet ró a csapattagokra. A 2015-ös tornához még támogatókat keresünk

Köszönettel:

Police Női Focicsapat

 

csapat

10387237_10204123981753882_5125158003442960972_n (1)

10676156_10204123989954087_1494982073615171595_n (1)