BESZÁMOLÓ V. Karácsony és Mikulás Kupa Asztalitenisz versenyről

BESZÁMOLÓ

V. Karácsony és Mikulás Kupa Asztalitenisz versenyről

Több éves igényt elégítettünk azzal, hogy meghirdettük az asztalitenisz versenyünket. Ebben az évben már jubileumát ünnepelhetjük, hiszen 2015december 199.-én az ötödik alkalommal került megrendezésre. A rendezvény ismét a Maglód Város Vermesy Általános és Művészeti Iskola adott helyet. A fővédnökséget Dr. Szűcs Lajos a körzet országgyűlési képviselő, a Magyar Tenisz és az MOHOSZ elnöke, valamint Nátrán Roland Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke vállalta.

Az idei verseny előkészítése során kapcsolatba léptünk ismételten a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökségével.

A rendezvény előtt megkerestem a város több vállalkozóját, hogy némi segítséget nyújtsanak a rendezvény színvonalas megrendezéséhez. Egy kivétellel – Merczel János Kuglóf Bt tulajdonosa – senkitől sem kaptam pozitív visszajelzést.
Pedig ezzel nem az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezetét, illetve engem támogattak volna, hanem azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik eljöttek a versenyre.

A rendezvény színvonalas megrendezéséhez hozzájárult a Város a helyszín biztosításával, az Asztalitenisz Szakosztály a zavartalan lebonyolítással. A Magyar Asztalitenisz Szövetség kabátokat biztosított. A UNIX Autóalkatrész Kereskedelmi Kft korosztályonként állított össze egy-egy csomagot az 1-3 helyezett számára.

Továbbá Sipeki Zsolt Dánszentmiklós polgármestere, aki személyes hozott almát, Kurunczi János Csarnokhús Kft Tóalmás, aki felvágottakat és hús árúval támogatott.

Regisztrációs időszakban 10-14 év közötti korosztályosok versenyére 3 fiú és 2 lány jelent meg. Az ifjúsági (14-18 év közöttiek ) 10 fiú ált asztalhoz. A felnőtt kategóriába 9 férfi és 3 női versenyzőn volt. A szeniorok között 3 hölgy és 5 férfi vett részt. A minősített versenyző 9 fő nevezett be.

Versenyzők Nagykőrösről, Pécelről, Budapestről érkeztek többségében. Maglódról mindösszesen 4 10-14 év közötti fiú jelentkezett.

A versenyszámok lebonyolításához 5 asztalt állítottunk fel a tornaterembe. A verseny zavartalanul folyt, mert a szakosztály vezetői és versenyzői – akik természetesen nem indultak a versenyben – felügyelték a rendet és rögzítették az elért eredményeket.

A 10-14 évesek létszáma miatt úgy döntöttünk, hogy a lányok és a fiúk egy csoportban játszanak és lesznek rangsorolva.

A felnőtt létszám többnek bizonyult az idén min eddigi versenyeken, sőt a fiataloknál is többen jöttek el.

A verseny ideje alatt étkezést biztosítottunk, melyet szívesen fogyasztottak a vendégek.

A versenyzőknek üdítő, ásványvíz és kávé állt rendelkezésre.

A verseny igen izgalmasan alakult, mivel igen csak felkészült versenyzők jöttek el az egyes korosztályokba.

Eredmények korosztályonként :
10-14 éves korosztály ( 8 induló ): 14-18 éves korosztály ( 10 fő indult ) :
fiúk : fiúk :
1. Sipos Márk Hargitai Bence
2. Utasi Viktória Dúzs Dénes
3. Illés Gergő Sipos Márk
4. Sárvári Bence Illés Gergő
5. Csernus Enikő Németh Rajmund
6. Szirtes Dávid

10-14 éves korosztály
lányok ( 2 induló ):
1. Utasi Viktória
2. Csernus Enikő

18- felettiek férfiak nők ( 1 fő ):
1. Sándor Ferenc Csernus Lászlóné
2. Kiss Sándor Zatykó Erzsébet
3. Burján Péter Iván Istvánné
4. Sipos József
5. Tusák István
6. Hajnal Zoltán

Szenior korosztály
Férfiak (nem volt induló) nők ( 2 fő)
1. Burján Péter Zatykó Erzsébet
2. Tusák István Iván Istvánné
3. Varga Tamás Csernus Lászlóné

A minősített versenyzőknél 9 fő nevezett. Végeredmény színvonalas csoport és helyosztó mérkőzésen dőlt el.
1. Török István
2. Tombor Attila
3. Kiss Ferenc
4. Losó Gyula
5. Bódi Imre
6. Puskás János

Az összetett pontverseny alapján, melyet a versenyzők száma és a helyezések alapján kapott pontok alapján számoltunk ki. Az első helyezett csapat immáron második alkalommal nyerte el a Vándorkupát.

Végeredmény :

1. Nagykőrösi Petőfi Diák Sport Egyesület 14 fővel 86 pont
2. Maglód 12 fő 58 pont
3. Gyömrő 3 fő 21 pont
4. Monor 6 fő 14 pont
5. Budapest XVIII. Vörösmarty Ált. isk. 1 fő 11 pont

Megállapítható, hogy a versenynek létjogosultsága van, mert Maglódon kívül Budapestről, Gyömrőről, Monorról, Kakucsról és Nagykőrösről is érkeztek a versenyre. Összesen 3 IPA szervezet, két asztalitenisz szakosztály, 3 általános és 2 szakiskola képviseltette magát a rendezvényen. Így összesen 34 versenyző 6 rendező 12 érdeklődő, azaz kísérő volt a rendezvény helyszínén.

Reméljük jövőre Maglódi diákok és tanáraik is komolyan veszik ezt a rendezvényt és segítenek a felnőtteknek, hogy a Vándorkupa itthon maradjon és ne a Nagykőrösi Petőfi Diák Sport Egyesülete nyerje el végleg.

Elképzeléseink között szerepel a jövő évtől a páros verseny elindítása is.

Az eredményhirdetés után még késő esetig pattogott a labda az asztalokon, mivel a szakosztály tagjai, akik a versenyrendezésben tüsténkedtek és a vendégeik között páros és egyéni játék, viadal zajlott.
Maglód, 2015. december 20.
Lovasi József
elnök