Élménybeszámoló a 2015. októberi hollandiai World Police Indoor Tournament részvételünkről

Élménybeszámoló
a 2015. októberi hollandiai World Police Indoor Tournament részvételünkről

Az idei évben október 5. és 9. között 33. alkalommal megrendezésre került belügyi dolgozók kizárólagos részvételével a maga műfajában a világ legnagyobb tornájának nevezhető eseményen immáron 6. egymást követő évben indultunk el. A korábbi évekhez képest jelentős változások érték csapatunkat ebben az évben, így magunk se tudhattuk, hogy mit is várhatunk előzetesen a szereplésünktől. A nyár folyamán edzőt cseréltünk és Szamosy Csaba kezei alatt, heti két alkalommal készültünk a tornára. A csapat elszántan, motiváltan állt a kihívás elé, hogy a 2014-es nyolcaddöntő eredményét meg tudja ismételni, netalán tovább fejlődjön. Hozzá tartozik, hogy a felkészülésünket számtalan sérülés hátráltatta, a 10 fős utazó keretből egy fő csak segédedzőként tudta a tornán a csapatot segíteni és a maradék 9 főből is több mint a fele kisebb-nagyobb sérülésekkel szenvedett az utolsó hetekben.

A torna számunkra már az első játéknapon, kedden elkezdődött, amikor egymás után lejátszottuk a nyolc csoportmeccsünket. A kezdésnél az egyik hazai esélyes csapat ellen beragadtunk, de ezt követően egy stabil teljesítményt hozva elértük a nap végére a kilenc fős csoportból a negyedik helyet. 3 győzelem, 3 döntetlen és két vereség mellett az eddigi legjobb csoporteredményünket abszolváltuk. Az eredmények között külön kiemelést érdemel a francia Gendarmarine elleni 3-3-as döntetlen, vagy a késöbbi finalista, hazai esélyes Tilburg elleni 1-0-ás vereség (ahol az egyetlen bekapott gólt is csupán emberhátrányban szedtük össze). A pozitív napot beárnyékolta egyik játékosunk súlyos sérülése, így már csak három cserével vághattunk neki a csütörtöki egyenes kiesésnek.

Ahol a nyolcaddöntőben egy másik hazai esélyes csapat, a KMAR várt ránk, akiket a korábbi években még csak megszorongatni se tudtunk. Jól kezdtük a meccset, vezetést szeretünk, majd a hollandok 2-1-re megfordították az állást. Az utolsó percekben sikerült kiegyenlíteni, így hosszabítás hiányában következtek a büntetők. A nagypályás focival ellentétben itt 3-3 büntető rúgás dönti el a továbbjutót. 2-2-ig mindenki belőtte a magáét, majd a kapusunk kivédte az utolsó hazai rugó lövését, a miénk pedig belőtte, így bejutottunk a negyeddöntőbe. Ezzel a nagy múltú torna történetében mi vagyunk a második magyar női csapat (és első rendőr), aki idáig eljutott.
A következő meccsen az oroszok vártak ránk, akik annyian is voltak, ahogy a mondás tartja. Felőröltek bennünket, sajnos egy újabb sérülés miatt gyakorlatilag elfogyott a padunk, de tisztességgel helytálltunk a késöbbi tornagyőztes ellen.
Összeségében elmondhatjuk, hogy hatalmas siker volt számunkra a torna, kifizetődött a sok befektetett energia és plusz motívációt adott a következő időszakra, hogy nagyra törő céljainkat elérjük. Továbbra is keményen dolgozunk, új játékosokkal töltöttük fel a keretünket és hisszük, hogy jövőre még feljebb juthatunk.

 

Köszönettel:

Police Női Focicsapat

 

12404168_1431221276908358_1984236289_n